MALZEMELER (12 TANE KUP İÇİN)
- 1 buçuk paket (200 gr) yulaflı bisküvi (burçak)
 - 50 gr tereyağı
 - 1 kg çilek
 - 1 paket hazır meyveli sos
 
CHEESECAKE BÖLÜMÜ
- 400 gr labne
 - 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
 - 1 poşet krem şanti ( 1 su bardağı süt ile)
 - 1 su bardağı pudra şekeri
 - Yarım paket çilekli jöle (kenton)
 - 1 paket krema ( 200 gr)
 
YAPIŞILI
- Krem şanti soğuk sütle çırpılıp dolaba konulur.
 - Bisküvi ezilip erimiş tereyağıyla karıştırılır.
 - Fırın tepsisine yağlı kağıt serilerek üzerine ezilmiş bisküviyi koyarak 10 dakika sıcak fırında bekletilir.
 - Çıkarıp soğutulur.
 - Labne ve pudra şekeri çırpılarak karıştırılır.
 - Krema,yoğurt eklenerek çırpılır.
 - Krem şantiyle buluşturarak karıştırılır.
 - Jöle tarife göre (yani kutudakinin yarısı olacak şekilde yarım paket )Hazırlanıp 2-3 dakika karıştırıp ılıtılır.
 - Peynirli bölüme bekletmeden karıştırıp 1-2 dakika mikserlenir.
 - Bardakların alt kısmına 1 er yemek kaşığı bisküvi kırığı konulur.
 - Yıkanıp ayıklanmış yarıya kesilmiş çileklerden 4-5 parça dışa gelecek şekilde dizilir.
 - Üzerine peynirli kremadan 1-2 yemek kaşığı konulur.
 - Tekrar bisküvi kırığı konulup tekrar çilekler dizilir.
 - Tekrar peynirli kremayla üzeri kapatılır.
 - Meyveli sos tarifine göre pişirildikten sonra soğutulur.
 - Kupların üzerine paylaştırılır.
 
- Soğuduktan sonra üzerileri çilekle süslenir.
 
- Eğer üzerine hazır sos kullanmak istemezseniz.Çilek ve 2-3 kaşık pudra şekeri robottan geçirildikten sonra yeneceği zaman üzerilerine dökülerek de servis yapılabilir.
 - Bir gece dolapta dinlendirdikten sonra servis yapılması tavsiye olunur.
 - Afiyet olsun...
 

hülyacım eline sağlık nefis evet çilekler bitmek üzere:)))
YanıtlaSilTeşekkürler Ayşe...evet değil mi ama bitmeden yapılmalı... ;)
SilHarika olmus.. emeklerine saglik olsun...
YanıtlaSilSevgerimle....
Teşekkür ederim Şehrinaz...sevgilerimle...
SilEllerine sağlık canım nefis bir görüntüsü var. Bence de yarın pazardan çilek alıp yapmalı...:)
YanıtlaSilBloğunu severek takip ediyorum bana da beklerim canım. Sevgilerimle,
Çok teşekkürler Selda beğenin için...Sevgiler...
SilThis info is priceless. When can I find out more?
YanıtlaSilFeel free to visit my weblog :: best reviews
Thanks...
Silçok güzel bayıldım bu tarife ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler Sevim.Beğenmiş olmana sevindim...Selamlar...
SilVallahi ben de yedim bayıldım:) gerçekten süperdi hülya ablacım ellerine sağlık.Gerçi senin yaptığın neye bayılmıyorum ki ben:)
YanıtlaSilTeşekkürler Deyyan'cım...Bende severek yiyenlere bir şeyler yapmaya bayılıyorum ;)))
Sil