MALZEMELER (4 KİŞİLİK )
- 600-700 gr kadar dana eti
 - 15 tane arpacık soğan
 - 1 çay bardağı bezelye
 - 1 havuç
 - 1 orta boy patates
 - 1 orta boy olgun domates
 - 2 kaşık tereyağı
 - 1 tatlı kaşığı domates salçası
 - Karabiber,kırmızı biber,kekik ve tuz
 - Yağlı kağıt ve folyo
 
YAPILIŞI
- Etler kuşbaşı doğranır.
 - Yayvan bir tencereye tereyağı konulup eritildikten sonra etler atılarak harlı ateşte kavrulur.
 - İçine arpacık soğanlar eklenerek renk alana kadar kavrulur.
 - Üzerine 1 su bardağı sıcak su eklenerek etler yumuşayana kadar kaynatılır.(kapağını kapatarak)
 - Küp doğranmış patates ve havuçlar eklenip karıştırılır.
 - Salça rendelenmiş domates eklenerek 5 dakika kadar pişirilir.
 - Bezelye ve baharatını ekledikten sonra ocak kapatılır.(hafif sulu kalmalı )
 - Yağlı kağıt dikdörtgen kesilerek ortalarına kebabımız konulur.
 - Katlanan kısmı alta gelecek şekilde katlanır.
 - Uç kısımları sıkıca kıvrılır.
 

iftara yakışacak bir zerafet olmuş canım ellerine sağlık;)
YanıtlaSilAynen misafirlerim de memnun kalınca iftara doğru seçim olduğuna karar verdim ;)selamlar...
SilmIMM NEFİS NEFİS..SENDE MİSAFİR OLMAK VARDI..ELLERİNE SAĞLIK HÜLYACIM..SEVGİLER.
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım.Buyur Bakü'ye misafirim ol canım feda ;)))Selam ve sevgiler...
Silmımmm bayılırım,harika görünüyor eline sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkürler Reyhan.Bizde bayıldık ;)selamlar...
SilOFF ÇOK NEFİS GÖRÜNÜYOR:))BEN BİRAZ GEÇ GEZENLERDENİM CANIM BENİM SEVGİLERİMLE AFİYETLER OLSUN
YanıtlaSilTeşekkürler canım...Olsun sonunda geziyorsun ya;) Sevgilerimle...
Sil