6 Aralık 2011 Salı

Beşamel Soslu Karnıbahar ( graten )

   Karnıbaharı galiba en sevimli hale getirmek diyebiliriz...Karnıbahar sevmeyen oğlum bile afiyetle yedi...



MALZEMELER

  1. 1 orta boy karnıbahar
  2. 300-400 gr kıyma
  3. 2 soğan
  4. 2-3 diş sarımsak
  5. 2 tane yeşil biber
  6. 1 domates
  7. 1 yemek kaşığı tereyağı yada sıvı yağ
  8. 1 yemek kaşığı domates salçası ( arzu edilirse yarısı biber olabilir )
BEŞAMEL SOS İÇİN

  1. 2 su bardağı süt
  2. 1 yemek kaşığı tereyağı
  3. 2 yemek kaşığı dolusu un
  4. Muskat cevizi rendesi ( yarım çay kaşığı ) arzu edilirse.
  5. Tuz
  6. Üzeri için kaşar rendesi
YAPILIŞI

  • Karnınahar bıçakla ayrılarak tuzlu suda haşlanır.
  • Fırın kabına alınır.
  • Tencereye  kıyma ve yağ koyarak kavrulur.
  • Soğan sarımsak ince kıyılıp eklenir.
  • Doğranan biberi ekledikten sonra salça ve domates eklenir.
  • Yarım çay bardağı sıcak su koyularak iyice pişirilir.
  • Pulbiber ve karabiber eklenir.
  • Tepsideki karnıbaharın üzerine dökülür.
  • Beşamel sos  için un ve yağ tencereye koyularak biraz kavrulur.
  • Pembeleşmeden süt eklenerek çırpma teliyle karıştırılır.
  • Muhallebi kıvamına gelince ocak kapatılıp muskat ve tuz eklenir.
  • Fırın kabındaki kıymalı harcın üzerine yayılır.

  • Üzerine kaşar serperek 200 derecelik sıcak fırına sürülür.
  • Üzeri kızarana kadar 15 fırında bekletilir.

  •  Sıcak servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. En sevdiğin 10 yemeği say deseler herhalde ilk beşe girer bu yemek. Süper görünüyor, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Gerçektenmi Deyyan maalesef bizim evde çok seven yok ama bende kılıktan kılığa sokarak yedirme mücadelesi veriyorum...Ama herkese yedirmeyi başardım : )

    YanıtlaSil