MALZEMELER
- 1 orta boy karnıbahar
 - 300-400 gr kıyma
 - 2 soğan
 - 2-3 diş sarımsak
 - 2 tane yeşil biber
 - 1 domates
 - 1 yemek kaşığı tereyağı yada sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı domates salçası ( arzu edilirse yarısı biber olabilir )
 
- 2 su bardağı süt
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - 2 yemek kaşığı dolusu un
 - Muskat cevizi rendesi ( yarım çay kaşığı ) arzu edilirse.
 - Tuz
 - Üzeri için kaşar rendesi
 
- Karnınahar bıçakla ayrılarak tuzlu suda haşlanır.
 - Fırın kabına alınır.
 
- Tencereye kıyma ve yağ koyarak kavrulur.
 - Soğan sarımsak ince kıyılıp eklenir.
 - Doğranan biberi ekledikten sonra salça ve domates eklenir.
 - Yarım çay bardağı sıcak su koyularak iyice pişirilir.
 - Pulbiber ve karabiber eklenir.
 - Tepsideki karnıbaharın üzerine dökülür.
 
- Beşamel sos için un ve yağ tencereye koyularak biraz kavrulur.
 - Pembeleşmeden süt eklenerek çırpma teliyle karıştırılır.
 - Muhallebi kıvamına gelince ocak kapatılıp muskat ve tuz eklenir.
 - Fırın kabındaki kıymalı harcın üzerine yayılır.
 
- Üzerine kaşar serperek 200 derecelik sıcak fırına sürülür.
 - Üzeri kızarana kadar 15 fırında bekletilir.
 
- Sıcak servis yapılır.
 - Afiyet olsun...
 
En sevdiğin 10 yemeği say deseler herhalde ilk beşe girer bu yemek. Süper görünüyor, ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilGerçektenmi Deyyan maalesef bizim evde çok seven yok ama bende kılıktan kılığa sokarak yedirme mücadelesi veriyorum...Ama herkese yedirmeyi başardım : )
YanıtlaSil