3 Mart 2012 Cumartesi

Diş Buğdayı

    Analarımızdan ninelerimizden görüp öğrendiğimiz gibi dişi çıkan çocuğa, yakın akraba ve arkadaşlar toplanarak diş buğdayı kaynatıp kutlarlar. Hatta bizim oralarda, dişin çıktığını  ilk gören,  bebeğe elbise ve hediyeler alır. Bu günkü paylaşımım da bir önce ki kayıtta bahsettiğim gibi yine dünkü diş partisiyle alakalı.  Becerikli ve ince zevkli  Fadime ablamın o güzel yorumuyla hazırlamış olduğu diş buğdayını kendime saklamayı kıyamadım. Bu güzelliği sizler de görmeniz için paylaşıyorum...



MALZEMELER


  1. 2 su bardağı kadar aşurelik buğday ( veya misafire göre çoğalabilir )
  2. 1 çay bardağı kadar susam
  3. 2 yemek kaşığı sıvı yağ ( yumuşak olması için )
  4. Arzu edilirse haşlanmış nohut eklenebilir.
  5. Üzerini süslemek için fındık,fıstık, ceviz, leblebi veya ne arzu ediliyorsa
YAPILIŞI


  • Buğday akşamdan ılık tuzlu suya ıslatılır.
  • Sabah üzerine yeterince kaynar su, sıvı yağ ve bir çimdik tuz atılarak kaynatılır.( suyu çok olmamalı )
  • Kabarıp iyice şişen buğdaylar servis kabına yerleştirilir.
  • Ayrı bir tavaya susam konulur.
  • Üzerine elinle biraz su sıçratıp ( susamın şişmesi için ) karıştırarak kavrulur.
  • Susam  buğdayın üzerine yayılır. 
  • Arzuya göre kuruyemişlerle süslenerek servis yapılır. 

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık Kayramın inanılmaz güzel bir diş partisi oldu sayenizde. Sunumdaki estetik ruhunuzu yansıtıyor sizin de Fadime ablamın da. Teşekkür etmenin anlamsız kaldığı yerdeyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Deyyancım.Bizim içinde büyük bir zevkti... Siz,çok daha güzellerine layıksınız...

      Sil