12 Mart 2012 Pazartesi

Ispanak Salatası

    Yapımı vakit almasa da  çok lezzetli bir salata...



MALZEMELER


  1. Yaklaşık yarım kilo kadar ıspanak
  2. 2 su bardağı kadar yoğurt ( Süzme yada susuz yoğurt )
  3. 2-3 diş sarımsak
  4. 2 yemek kaşığı mayonez 
  5. Tuz
YAPILIŞI

  • Ispanaklar ayıklanarak yıkanır.
  • Kaynar tuzlu su dolu tencereye atılır.
  • 1-2 taşım kaynatılır.
  • Süzeğe dökülerek suyu süzdürülür.
  • Ayrı bir yerde yoğurt, süzeğin içine birkaç kat havlu peçete katlayarak üzerine dökülür. ( bu şekilde süzme yoğurttan daha lezzetli oluyor )
  • Yoğurdun suyu süzülmesi için 1-2 saat bekletilir.
  • İçine tuzla dövülmüş sarımsak ve mayonez eklenir.
  • Pürüzsüz olana kadar çırpılır.
  • Suyu süzülen ıspanakların kalan suyunu da elde sıkarak susuz bir şekilde yoğurda eklenir.
  • Hepsi birlikte karıştırılıp servis tabağına konulur.
  • Tabakta çok beklerse sulanma yapabiliyor.Bu sebeple servisten  hemen önce hazırlanmalı.
  • Afiyet olsun...
  • Şifa olsun...

2 yorum:

  1. besleyici ve leziz bir salata
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülyalı lezzetlere hoşgeldiniz Melisa.Memnun oldum.Yine beklerim...Sevgilerimle...

      Sil