21 Ekim 2012 Pazar

Damla Sakızlı Kurabiye

     Bugün bir baktım paylaşılmak üzere bir sürü kurabiye fotoğrafı birikmiş...Daha fazla beklemeden hemen paylaşayım dedim... Bayram için bir ay dursa bayatlamayan kurabiyelerimi yeni yaptım inşallah onları da fazla beklemeden paylaşacağım...Damla sakızlı kurabiyelerim doğaçlama gelişti ama epey beğeni aldı...Özellikle pişerken evin içini misler gibi kokular sarıyor...Eğer damla sakızını seviyorsanız buyurun yapımına...



MALZEMELER ( yaklaşık 20 tane)


  1. 1 yumurta
  2. 150 gr tereyağı
  3. 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
  4. 1 çay kaşığı damla sakızı ( 3 parça)
  5. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  6. 1 vanilya
  7. 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  8. 2 su bardağı un ( gerekirse eklenebilir)


YAPILIŞI


  • Yumurta köpük olana kadar çırpılır.
  • Yumuşak tereyağı eklenerek birlikte çırpılır.
  • Kuru malzemeler elenerek içine eklenir.
  • Damla sakızını döverek eklenir.( buzlukta beklerse çok kolay dövülür)
  • Hepsi birlikte yoğurulur.
  • Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olur.
  • Cevizden az büyük parçalar kopararak yuvarlanır.
  • Çatalla (arzu edilirse) üzerilerine hafif basarak şekil verilir.



  • Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.( yani ben böyle seviyorum siz isterseniz beyazken alın)
  • Sıcakken üzerine bolca pudra şekeri serpilir.
  • Yanına da bir bardak çay ve bir dost tavsiye edilir...
  • Afiyet olsun... 

4 yorum:

  1. Kokusunu hissedebiliyorum nefis olmuş ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler...Oğlum okuldan eve gelince sakızlı muhallebi mi yaptın demez mi;)))

      Sil
  2. ellerine sağlık canım dala sakızının kokusu bana kadar geldi.
    hayırlı bayramlar:))

    YanıtlaSil