MALZEMELER ( yaklaşık 20 tane)
- 1 yumurta
 - 150 gr tereyağı
 - 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
 - 1 çay kaşığı damla sakızı ( 3 parça)
 - 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 - 1 vanilya
 - 2 yemek kaşığı mısır nişastası
 - 2 su bardağı un ( gerekirse eklenebilir)
 
YAPILIŞI
- Yumurta köpük olana kadar çırpılır.
 - Yumuşak tereyağı eklenerek birlikte çırpılır.
 - Kuru malzemeler elenerek içine eklenir.
 - Damla sakızını döverek eklenir.( buzlukta beklerse çok kolay dövülür)
 - Hepsi birlikte yoğurulur.
 - Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olur.
 - Cevizden az büyük parçalar kopararak yuvarlanır.
 - Çatalla (arzu edilirse) üzerilerine hafif basarak şekil verilir.
 
- Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.( yani ben böyle seviyorum siz isterseniz beyazken alın)
 - Sıcakken üzerine bolca pudra şekeri serpilir.
 
- Yanına da bir bardak çay ve bir dost tavsiye edilir...
 - Afiyet olsun...
 
Kokusunu hissedebiliyorum nefis olmuş ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilTeşekkürler...Oğlum okuldan eve gelince sakızlı muhallebi mi yaptın demez mi;)))
Silellerine sağlık canım dala sakızının kokusu bana kadar geldi.
YanıtlaSilhayırlı bayramlar:))
Hayırlı bayramlar canım...
Sil