Zamanla o da inşaallah güzelleşecektir...
Malzemeler
Hamur için
- 2 yumurta (birinin akı üzeri için ayrılır)
- 125 gr tereyağı (soğuk olsa daha güzel olur)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı badem (ince çekilmiş)
- Yarım paket kabartmatozu,vanilya
- Alabildiği kadar un
- 1 kase kuru kayısı
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
Yapılışı
- Hamur malzemeleri çok oyalanmadan biarz katı bir şekilde yoğurulur.Çünkü fazla elde uğraşılan hamur pişince kuru yada yapışkan olabilir.Bu sebeple hemen yoğurup on dakika buzdolabında beklerse daha iyi sonuç alınır.
- Dinlenen hamur ya kelepçeli kalıba yada tart kalıbına kenarı biraz yüksek olacak şekilde açılarak yerleştirilir.Bıçağın ucuyla birkaç yerine delik açılır ki çok kabarmasın diye.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri pembeleşmeye başlayınca alınır ve soğutulur.
- Kuru kayısılar 1-2 saat öncesinden ılık suda bekletilir.
- Sudan alınan kayısılar küçük küçük doğranır.
- Robota atılıp üzerine şekerini ve suyunu ekleyip iyice karıştırılır.
- Karışımı tencereye alıp nişastayı ekleyerek kaynatılır.
- 1 yumurta sarıyla süt karıştırıp ocaktaki kaynayan kayısıya eklenir.
- Bir iki kaynadıktan sonra çırpma teliyle karıştırılarak kapatılır.
- Turta hamurunun üzerine yayılıp soğumaya bırakılır.
Not : Hava kapalı olduğu için fotoğraflarım biraz net olmadı.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder