MALZEMELER
- 4 Su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta (birinin akı dışına)
- 250 gr tereyağı
- 1 portakal kabuğu veya portakal reçeli de olabilir.
- Damla çikolata
- Kabartmatozu ve vanilya
YAPILIŞI
- Oda sıcaklığınına gelmiş yağla , çikolata ve mısır gevreği hariç bütün malzemeler karıştırılıp yoğrulur.
- Hamur oluştuktan sonra damla çikolata eklenerek biraz daha yoğrulur.
- Önceden ayırdığımız yumurta akı çırpılır.
- Mısır gevreğini ezelip bir tabağa alınır.
- Hamurdan parçalar alıp düzgünce yuvarlanıp önce yumurta sonra mısır gevreğine batırılır.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında pişirilir.
muhtesem gozukuyorlar...
YanıtlaSilbu adsiz bu arada ben oluyorum (semra) :)) uye olamadigim icin bole bir yol buldum teyzecim :D
YanıtlaSilharikasin semracim...tadi da oyle inan...
YanıtlaSil