Malzemeler
- 125 gr tereyağı
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 vanilya
- Yarım paket kabartmatozu
- Alabildiği kadar un
Harcı için malzemeler
- 2 tane rende elma
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı su
- 1tatlı kaşığı tarçın
- Biraz dövülmüş fındık yada ceviz
- Elma şeker ve su birlikte ocağa konularak pişirilir.
- Suyunu çeken elmaya tarçın ve ceviz eklenir.
- Çok fazla yumuşak olmayan tereyağıyla diğer malzemeler normal yumuşaklıkta yoğrulur.
- Hamur iki parçaya ayrılır.
- Bezenin birini merdane yardımıyla açıp yağlı kağıt serilen tepsiye yayılır.
- Elmalı harcın hepsi eşit miktarda yayılır.
- Diğer hamur açılıp bir bardak yardımıyla kesip çıkarılır.
- Bu işlemi yaparken ister hamuru tepsiye yayarak istersede dışarda keserek yerleştirilir.
- Bardakla kesilen her parça elimizle büzüp fiyonk çeklini veririz.
- Eğer bu şekli vermek istemezsek düz bir şekilde de yapılabilinir.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirilir.
Cok orijinal gorunuyor.Ellerine saglik canim.
YanıtlaSilSevgiler