25 Nisan 2011 Pazartesi

Havuç Cezerye

      Hafta sonu epey misafir ağırladığım için sermaye çoğaldı kayıt yapmak için....Maalesef bilgisayarımda oluşan problem dolasıyla kayıt işlemim biraz gecikti...Tabii ben bu arada dokuz doğurdum ...Bugün tarifimiz çok hafif havuç cezerye...Yapımıda çok kolay...



Malzemeler
  1. 5-6 tane orta boy havuç
  2. 1 paket burçak bisküi
  3. 1 kase rondodan geçirilmiş fındık
  4. 1 kaşık tereyağı
  5. 1 su bardağı toz şeker
  6. Yarım bardak su
Üzerine batırmak için bol hindistan ceviz

Yapılışı

  • Havuç rendelenip şeker ve suyla pişirilir.1 kaşık yağ eklenir.
  • Pişirilen havuç soğutulduktan sonra ezilmiş bisküi ve fındık konulup yoğrulur.
  • Eğer bisküi az gelirse biraz daha eklenebilinir.
  • Elimizle istediğimiz şekil verilip tabağa koyduğumuz bol hindistan cevizine bulanır.
  • Bir tabağa dizilip bır gece bekletilir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder