16 Nisan 2011 Cumartesi

Sütlü Kek

      Bundan yıllar önce yani çocukken ondört onbeş yaşımdayken mutfakta pasta börek yapayım çok hoşuma giderdi.En pratiği kek olduğu için çok yapardım.Sütlü kek taa o günlerden kalan bi tarif.Hani reklamlarda çikolatanın süte doyduğu an der ya onun gibi kekin süte doyduğu bi tariftir...Bir iki gün kalsada aynı lezzetini korur.Yumuşacık olan pastamsı bir tarif..Eğer istenirse üzerine kakaolu bir kremayla nefis bir pastaya da dönüşebilir...

Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı pirinç unu (eğer yoksa onun yerinede un konulur)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 vanilya
  • 1 çaya kaşığı nescafe arzuya göre
  • Üzerine dökmek için tekrar 1 su bardağı süt
Yapılışı
  • Yumurta şekerle birlikte kabarana kadar mikserlenir.
  • Sıvılar eklenerek biraz daha çırpılır.
  • Kalan diğer malzemeler eklenerek iyice karıştırılır.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 50-60 dakika kadar pişirilir.
  • Bıçak yardımıyla bakılıp piştiği anlaşılınca fırından çıkarılır.
  • Kek kalıptan çıkmadan daha sıcakken 1 su bardağı soğuk süt dökülüp tabağa çevrilir.
  • Üzerine hindistan cevizi serpilir.

2 yorum: