7 Nisan 2011 Perşembe

Köz Patlıcan Salatası

      İster yemekte ister öğle sonu çay saatinde leziz,hafif ve kolay salatamızın yapımına geçelim...

Malzemeler
3-4 tane patlıcan
2 tane kırmızı salça biberi
2 diş sarmsak
2 kaşık mayonez
1 su bardağı kadar yoğurt
tuz
Yapılışı
Patlıcan ve biberler ocağın üzerinde yanana kadar közlenir.Soğuyunca kabukları temizlenir.Çatalla ezilir.Ayrı bir kapta mayonez yoğurt ve döğülmüş sarmsakla iyice çırpılır.Eğer yoğurt suluysa 2-3 saat öncesinden havlu peçetenin üzerinde bekletip suyu alınır.Yada süzme yoğurt kullanılabilinir.Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. Teyze'cim icine pancardami koydun o kirmizi gorunen seyler nedir acaba:)

    YanıtlaSil
  2. kozlenmis kirmizi salca biberi kevser...

    YanıtlaSil