Malzemeler
- 4 tane orta boy patlıcan
- 2 biber
- 2 domates
- 2 diş sarmsak
- 300 gr kadar kıyma
- 1 soğan
- Arzu edilen baharatlar
- Kıyılmış maydanoz
Yapılışı
- Patlıcan alacalı soyulur
- Bıçakla halka halka kesilecek gibi kesilsede dilim patlıcandan koparılmadan kesilir.
- Beş yada altı köfte sığacak şekliyle kesilen patlıcan kızgın yağda kızartılır.Peçeteye alınıp yağı alınır.
- Kıyma,soğan ve baharatlar iyice yoğrulur.
- Tepsiye dizilen patlıcanların kesikleri aralanarak köfteler sıkıştırılır.
- Sarmsak dövülüp biraz yağda yarım kaşık domates salçasıyla kavrulur.
- Kabuğu alınıp doğranmış domates eklenir ve biraz da sıcak su koyup kaynatılır.Köfteli patlıcanların üzerine gezdirilir.
- Kızarmış biberlerde yanlarına konur.
- Önceden ısıtılmış fırına sürülür.
Yorumun tamami Omer bey'e aittir yaz gelsede Hulya abla'nin leziz yemeklerinden tadma firsatimiz olsa bu resimdeki gibi:))
YanıtlaSilinsaalah Allah omur verirse zevkle yaparim...
YanıtlaSil