Küçüklüğümün misafir yemekleri geldi aklıma.Annecim çok güzel yemekler yapardı...Helede misafir olcaksa siz onun heyacanı sevincini bir görseniz.Hiçbir masraf ve emekten kaçınılmaz çünkü misafir canım...Ne demeli...Birkaç özel yemeği vardı en çok yaptıkları biri de buydu...Zaten patlıcan sevenler için et ile patlıcan güzel bir uyum...Bazan köfteli bazanda kıymayı köfte haline getirmeden malzemeyi karıştırıp patlıcanın üzerine seriyorum...
Malzemeler
3,4 tane patlıcan
400 gr kadar kıyma
1 soğan
3 diş sarmsak
3 domates
1 yumurta
1 dilim bayat ekmek
4,5 tane biber
1 tatlı kaşığı kabartmatozu
Tuz karabiber,kırmızıbiber
Yarım kaşık biber salçası
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
1.Patlıcanlar çizgili soyulup halka doğranarak kızgın yağda kızartılıp bir tepsıye dizilir.
2.Bir kabın içine kıyma,baharat,soğan,ekmek,yumurta ve kabartmatozu eklenip iyice yoğrulur.
3.Yoğrulan köfteler patlıcanların büyüklüğünde yuvarlanıp konulur.
4.Kalan patlıcanlar da kızartılıp köftelerin üzerine konulur.Yani iki patlıcanın arası köfte olacak şekilde.
5.Sarmsak dövülüp tencerede bir kaşık yağda çevrilir.Üzerine salça ve doğranmış domates konulup kavrulur.
6.Tepsideki köftelerin üzerine hazırladığımız sos gezdirilir.
7.En üstüne de kızarmış biberler dizilir.
8.Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
oyyy agzimin suyu aktii:))
YanıtlaSilbende yaparken...
YanıtlaSil