Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı toz maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- Ilık sütün içerisine şeker ve maya beş kakika bekletilip hamur uzun süre yoğrulur.
- Bir saat kadar dinlendirilip mayalanması sağlanır.
- Hamur iki parçaya ayrılıp her parça merdane yardımıyla çok inceltmeden açılır.
- Üzerine önceden eritilen haşhaş iyice sürülür.
- Kocaman rulo halinde sarılır
- İkişer parmak aralığında kesilip kesilen kısmı tepsiye gelecek şekilde dizilir.
- Diğer hamurda aynı işlemden geçirilir
- Bu şekilde bir saat tepside bekledikten sonra üzerine yumurta sürülüp 200 derecede pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder