21 Nisan 2011 Perşembe

Haşhaşlı Çörek

        Bugün yoğun bir gün yaşasamda günün sonunda en son görevimi yapayımda oturayım dedim...Yumuşacık haşhaşlı çörek...Gerçi bizim yörede haşhaş bilinmesede deneyerek birşeyler yapmaya çalıştım...Arkadaşlarım tadını onayladı...

Malzemeler
  1. 3 su bardağı süt
  2. 1 su bardağı sıvıyağ
  3. 3 yemek kaşığı şeker
  4. 3 yemek kaşığı toz maya
  5. 2 tatlı kaşığı tuz
  6. Alabildiği kadar un
İçine koymak için 100gr kadar tereyağı ve 1-2 kaşık ezilmiş haşhaş tavada eritilir.
  • Ilık sütün içerisine şeker ve maya beş kakika bekletilip hamur uzun süre yoğrulur.
  • Bir saat kadar dinlendirilip mayalanması sağlanır.
  • Hamur iki parçaya ayrılıp her parça merdane yardımıyla çok inceltmeden açılır.
  • Üzerine önceden eritilen haşhaş iyice sürülür.
  • Kocaman rulo halinde sarılır
  • İkişer parmak aralığında kesilip kesilen kısmı tepsiye gelecek şekilde dizilir.
  • Diğer hamurda aynı işlemden geçirilir
  • Bu şekilde bir saat tepside bekledikten sonra üzerine yumurta sürülüp 200 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder