16 Nisan 2011 Cumartesi

Kadınbudu Köfte

       Bugün kadınbudu köfte yaptım yayınlamak için.Annem bu köfteyi çok yapardı..Çokta güzel olurdu... Yalnız bu tarifte biraz daha kendimce farklılıklar yaptım...Normalde yağda kızarıp servis yapılsada ben domates sosuyla biraz daha fırında pişiriyorum..İnanın böylesi daha güzel oluyor...Annemde bu şekliyle yapıyordu...Birde kıymanın yarısı pişirilip çiğ olan kıymaya eklenerek yapılırsa da ben doğrudan malzemeleri karıştırarak yapıyorum...Buyrun bu lezzetli nefis yemeğimizi birlikte yapalım...


Köftesi için malzemeler
  1. Yarım kilo kıyma
  2. Bir baş soğan
  3. Bir kahve fincanı dolmalık pirinç
  4. Bir kahve kaşığı kabartmatozu
  5. Karabiber,kırmızı biber,tuz ve bir kaşık galeta unu.
Panelemek için yumurta,un ve galeta unu.

Üzerine yapılan sos

  • 2 diş sarmsak
  • 2-3 tane domates,bir kaşık domates salçası
Süslemek için 2-3 tane biber. Kızartmak için sıvıyağ.


Yapılışı
  • Pirinç sıcak su ekleyenerek biraz diri kalacak şekilde pişirilir.
  • Bütün malzemeleri karıştırıp pirincide ekleyerek iyice yoğrulur.
  • Yaklaşık yumurta büyüklüğünde köfte hamurunu alıp oval şekil verilir.
  • Köfteler önce un sonra yumurta en son da galetaya iyice bulanıp kızgın yağda kızartılır.
  • Kızaran köfteler fırın kabına dizilir.
  • Bir tavada dövülmüş sarmsak bir kaşık salça ve rende domates kavrulup üzerine bir su bardağı kadar kaynar su eklenip tekrar kaynatılır.
  • Tepsideki köftelerin üzerine pişirilen sos gezdirilir.
  • En son kızartılan biberler dizilir.
Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir...Eğer benim gibi diette değilseniz afiyetle yenir..

2 yorum:

  1. Kadinbudu kofteyi cok severim cok guzel gorunuyor ben bunu tavuk kiymasiylada yapiyorum harika ve hafif oluyor:))
    Eeee tarifleri hulyalastirdigin gibi bende illa kevserlestirmesem rahat edemiyorum:))senden gecmis bir gen olsa gerek canim teyzem...

    YanıtlaSil
  2. ;D benden deilde annemden gecen bir gen desek daha dogru olur ...

    YanıtlaSil